Kontakta oss

Anna Schéef

Verksamhetschef

Anna Schéef, verksamhetsansvarig i Helsingborg & Båstad, har hand om läxhjälpen och mentorsprogrammet på Elinebergsskolan, Wieselgrensskolan, Högastensskolan och Dalhemsskolan. Har även ansvaret för våra partners tillsammans med Jessica.

Jag har arbetat flera år i skolans värld och sett hur många barn som inte har några framtidsdrömmar, som har tappat tron på sin egen förmåga och som helt saknar stöd i sin omgivning. Att kunna ge dessa barn en förebild och vän som ser dem och kan inspirera dem till att drömma, det känns gott i hjärtat.

Efter flera år i Stockholm där jag tillbringade större delen av min tid  i ett trångt plåtrör, som flygvärdinna, har jag nu landat i Höganäs på Kullahalvön där jag bor med mina två barn.

Med tanke på min bakgrund är resandet en stor och viktig del av mitt liv men jag älskar även att baka, titta på danska serier, träna på gym och sjunga i kör.

Jessica Grundström Ahldin

Grundare

Jessica Grundström Ahldin, grundare av Drivkraft Malmö och idag verksamhetschef. Brinner för att alla ska ha samma förutsättningar oavsett bakgrund och uppväxt. Tror på att förebilder verkligen kan göra skillnad och hoppas att Drivkraftkonceptet ska växa ut i landet.

Arbetar idag med finansiering och utveckling av Drivkraft tillsammans med fantastiska medarbetare som alla brinner för det vi gör. Är projektledare för Rörsjöstaden-Zenith, Gullviksskolan och Ribersborgsskolan i Malmö och deltar även en del i arbetet i Helsingborg.

Uppväxt i Klippan i nordvästra Skåne och har tillbringat de senaste 20 åren i Paris, Helsingborg, Stockholm och Malmö. Gift och har ett barn, bor i Bunkeflostrand. Älskar att resa, läsa böcker, titta på film och laga mat. Sjunger i kör och drömmer om att någon gång bli bra på piano. Övar just nu på att behärska konsten att segla. Tycker att en kardemummabulle förhöjer vilken dag som helst och tar gärna en sovmorgon då det är möjligt.

Maria Karlsson

Skolansvarig

Maria Karlsson, skolansvarig för Nyhemsskolan, Strövelstorps skola och Papegojan. 

Samhällsengagerad före detta nyhetschef som omskolade sej till lärare för att påverka kommande generationer på ett positivt sätt.

Uppväxt i Ängelholm, har tillbringat 28 år i USA och är numera Helsingborgare.

Jag har alltför ofta rapporterat om barn och ungdomar som farit mycket illa. Det fick mej att vilja veta vad kunde gjorts för att förhindra dessa tragedier. Min slutsats var att åtgärder i samband med barnens skolgång har en unik möjlighet att påverka. Jag blev pedagog och som lärare i ett utsatt område kom jag i kontakt med elever som växte upp i svåra miljöer. 

Under 7 år verkade jag även på uppdrag av en domstol i New Jersey som förespråkare för barn som bor i resursfamiljer. Då var min uppgift att se till så att barnen fick det stöd de behövde i sitt hem och i skolan.  

Nu använder jag min erfarenhet att hjälpa elever i Helsingborg med läxorna i förhoppning att ge dem fler val och möjligheter i framtiden.  För mej är det viktigt att bygga ett samhälle där människor med olika bakgrund möts och arbetar tillsammans för en bättre framtid. Genom min erfarenhet som invandrare, mentor, organisations utvecklare och ledare i multikulturella miljöer hoppas jag tillföra ett värdefullt perspektiv. 

På fritiden återupptäcker jag och min man Sverige och umgås med familj och vänner. 

Katarina Thorstensson

Skolansvarig 

Mats Lundberg

Skol- & utbildningsansvarig

Mats Lundberg, skolansvarig för Risebergaskolan, Värner Rydénskolan, Hermodsdalsskolan, MFF:s läxhjälp och Videdalsskolan samt är utbildningsansvarig för verksamhetens mentorer och läxhjälpare. Har ett brinnande intresse för människans fulla potential och har rest jorden runt i sökande efter kunskap på området. Det har lett till internationell certifiering som utbildare och coach i självförverkligande psykologi, certifierad hypnosterapeut och en fördjupning i flera andra spännande områden.

Har tidigare erfarenhet som chef och ledare och driver också eget som ledarskap och organisationsutvecklare med fokus på att skapa en kultur som tar det bästa ur både verksamheter och människor. Är uppväxt i Löddeköpinge och bor idag i Hjärup med en av mina två härliga döttrar då min äldsta nu flyttat hemifrån. Improviserar gärna på piano, tränar, äter sunt och provar mig fram i det vegetariska köket, läser och skriver om livet och allt i det.

Drivkraften är att inspirera och bidra till en bättre värld med fokus på Malmö – att vi i vår stad väljer att bli de förebilder vi kan vara för våra unga och för varandra som människa, verksamheter och samhälle.