Är du vår nya kollega?

Vår vision är att skapa en bättre framtid för både den enskilde eleven och stadens invånare och tror att om vi arbetar tillsammans så får vi alla en bättre framtid. Vi vill att alla ska ha samma möjlighet, oavsett var man är född eller vilka hemförhållanden man har. Nu söker vi dig som är intresserad av skola och samhälle och som tror på att man i varje möte kan hjälpa någon att se möjligheter och hitta sin väg i livet.

Drivkraft Malmö behöver nu förstärka sin organisation och vi söker dig som delar vår vision att tillsammans kan vi skapa ett bättre samhälle. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi ser gärna sökande som avspeglar den mångfald som finns i vårt samhälle.

Tjänsten är på 75% och kommer vara placerad i Malmö

I ditt arbete kommer du att:

  • Ansvara för att planera och schemalägga läxhjälpen på alla våra skolor
  • Ansvara för rekrytering av våra läxhjälpare
  • Ansvara samt hålla i läxhjälpen på dina skolor
  • Intervjua elever som ansöker till vårt mentorskapsprogram
  • Söka och intervjua mentorer att matcha eleverna med
  • Vara med på aktiviteter med våra elever och deras mentorer 
  • Du kommer också arbeta med våra sociala kanaler samt vara ute och presentera vår verksamhet för skolor och företag i syfte att rekrytera volontärer

Vem är du:

Du är strukturerad och har lätt för att skapa bra relationer med skolpersonal, våra läxhjälpare och elever på de skolor du ansvarar för.

Du är intresserad av skola och samhälle och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Har du dessutom en pedagogisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet är det ett stort plus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tillträde för tjänsten är i augusti 2022.

Frågor om tjänsten besvaras av verksamhetschef Anna Schéef på 0760-469353 & ansökan skickas till anna@drivkrafthelsingborg.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss:
Drivkraft är en ideell förening som bildades i Malmö 2011 som ett samarbete mellan Malmö Stad och näringslivet i regionen. Vi finns idag på 20 skolor i Malmö och har läxhjälp och mentorskap på skolor i Båstad, Helsingborg, Landskrona, Ängelholm, Östergötland och Fisksätra. Vi erbjuder mentorer till både elever och deras föräldrar samt håller i läxhjälp på våra skolor varje vecka.

Sedan 2019 driver vi Drivkraft Akademi för elever som har ambitionen att studera vidare på universitet och/eller att starta eget i framtiden. Vårt mål är att stötta och inspirera dem genom mentorskap, självledarskap och genom besök på olika företag under deras första år på gymnasiet.

2021 startade vi Drivkraft Senior som riktar sig mot äldre som behöver en vän i vardagen, där vi matchar ihop seniorer med volontärer i alla åldrar.

Foto: Apelöga